Author Topic: civil 3d: swapping parts not updating in data shortcuts  (Read 21440 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

alanjt

  • Needs a day job
  • Posts: 5352
  • Standby for witty remark...
civil 3d: swapping parts not updating in data shortcuts
« on: December 23, 2014, 11:08:31 PM »
I have been working on a set new parts list, custom part fields, etc. Every thing has been working well enough, but today I noticed that if I data shortcut the network, any changes I make will not update (swap part). Another oddity I've noticed is that, if you swap a part, then edit any of the custom properties, you sort of lose the link to the proper part you've chosen.

A test is if you swap a part to a type e inlet, when you swap part on it again, it selects the correct type e part. However, if you then edit the material field to add an additional piece of info, then swap part just to see the swap part dialog, it will no longer select the type e, but be set as type c, which is the first item in that family.

I'm posting a link to my work-in-progress template folder. It includes my pipe styles / parts list dwg file, and the part list catalog I'm working on. If someone would give this a look, I would greatly appreciate it.

https://www.dropbox.com/sh/bqwsrekun899phc/AACrGL9cSITo1Gu_H_aAaZ6Sa?dl=0

I'm pretty desperate at this point, so any help would be most appreciative.
« Last Edit: December 23, 2014, 11:23:37 PM by alanjt »
Civil 3D 2019 ~ Windohz 7 64bit
Dropbox

alanjt

  • Needs a day job
  • Posts: 5352
  • Standby for witty remark...
Re: civil 3d: swapping parts not updating in data shortcuts
« Reply #1 on: December 23, 2014, 11:44:42 PM »
Ok, now I'm even more confused. I tried an older template and part catalog (basically oTB), and if I try and swap parts after data shortcutting, it says the correct part in the part properties, but the style doesn't update. wth?
Is there some data reference setting I don't have checked?
Civil 3D 2019 ~ Windohz 7 64bit
Dropbox

mjfarrell

  • Seagull
  • Posts: 14444
  • Every Student their own Lesson
Re: civil 3d: swapping parts not updating in data shortcuts
« Reply #2 on: December 24, 2014, 08:29:42 AM »
Does the style you want exist in BOTH files?

Is the Parts List the same in both files?

Further is that style the default in the parts list in the file where the referenced part appears?
Be your Best


Michael Farrell
http://primeservicesglobal.com/

alanjt

  • Needs a day job
  • Posts: 5352
  • Standby for witty remark...
Re: civil 3d: swapping parts not updating in data shortcuts
« Reply #3 on: December 24, 2014, 10:38:05 AM »
Does the style you want exist in BOTH files?
Yes. I copied over the parts list, which copies all referenced styles.

Is the Parts List the same in both files?
Yes. I copied it over before drefing the network.

Further is that style the default in the parts list in the file where the referenced part appears?
Yes. All defaults are setup in the parts list. All structures styles are set when you swap the part. None are set by just changing the style.
Civil 3D 2019 ~ Windohz 7 64bit
Dropbox

mjfarrell

  • Seagull
  • Posts: 14444
  • Every Student their own Lesson
Re: civil 3d: swapping parts not updating in data shortcuts
« Reply #4 on: December 24, 2014, 10:59:54 AM »
let me see if I can get a chance to peep at your data today
Be your Best


Michael Farrell
http://primeservicesglobal.com/

alanjt

  • Needs a day job
  • Posts: 5352
  • Standby for witty remark...
Re: civil 3d: swapping parts not updating in data shortcuts
« Reply #5 on: December 24, 2014, 11:04:49 AM »
let me see if I can get a chance to peep at your data today
I would really appreciate any insight.
Everything was created in 2013.


While searching last night, I did come across a list of fixes for the 2014 service pack 1 that mentioned correcting the issue with styles not updating in the dref file, but I couldn't find anything for 2013. I don't remember ever having a problem in 2011, but I can't vouch for 2013.
Civil 3D 2019 ~ Windohz 7 64bit
Dropbox

mjfarrell

  • Seagull
  • Posts: 14444
  • Every Student their own Lesson
Re: civil 3d: swapping parts not updating in data shortcuts
« Reply #6 on: December 24, 2014, 11:10:11 AM »
that might pose a challenge...I am not using 2013


what version are you hoping to resolve this issue for?
Be your Best


Michael Farrell
http://primeservicesglobal.com/

alanjt

  • Needs a day job
  • Posts: 5352
  • Standby for witty remark...
Re: civil 3d: swapping parts not updating in data shortcuts
« Reply #7 on: December 24, 2014, 11:18:01 AM »
that might pose a challenge...I am not using 2013


what version are you hoping to resolve this issue for?
Preferably 2013, but if I can get verification that it works in any version, I'd be happy. Are you still running 2014, or did you bite the bullet for 2015?
If upgrading is the fix, that's not an issue.
Civil 3D 2019 ~ Windohz 7 64bit
Dropbox

mjfarrell

  • Seagull
  • Posts: 14444
  • Every Student their own Lesson
Re: civil 3d: swapping parts not updating in data shortcuts
« Reply #8 on: December 24, 2014, 11:19:50 AM »
that might pose a challenge...I am not using 2013


what version are you hoping to resolve this issue for?
Preferably 2013, but if I can get verification that it works in any version, I'd be happy. Are you still running 2014, or did you bite the bullet for 2015?
If upgrading is the fix, that's not an issue.
For the limited 'improvements' within 2015 we have decided to NOT use it at this time.  Stupid, I know but no good reason to disrupt projects
to finish beta testing 2015 for autodesk at this time.
Be your Best


Michael Farrell
http://primeservicesglobal.com/

alanjt

  • Needs a day job
  • Posts: 5352
  • Standby for witty remark...
Re: civil 3d: swapping parts not updating in data shortcuts
« Reply #9 on: December 24, 2014, 11:23:15 AM »
that might pose a challenge...I am not using 2013


what version are you hoping to resolve this issue for?
Preferably 2013, but if I can get verification that it works in any version, I'd be happy. Are you still running 2014, or did you bite the bullet for 2015?
If upgrading is the fix, that's not an issue.
For the limited 'improvements' within 2015 we have decided to NOT use it at this time.  Stupid, I know but no good reason to disrupt projects
to finish beta testing 2015 for autodesk at this time.
Good thought process.

I just opened a different project, swapped some parts and some update the dref and some don't. WTF? Is there some bug with 2013? I have the latest service pack.
I'd love for a 2014 user to test and tell me how it reacts.
Civil 3D 2019 ~ Windohz 7 64bit
Dropbox

mjfarrell

  • Seagull
  • Posts: 14444
  • Every Student their own Lesson
Re: civil 3d: swapping parts not updating in data shortcuts
« Reply #10 on: December 24, 2014, 12:12:30 PM »
suspect order of operation....

part swapping, then saving, and closing source file

opening file with shortcuts present, synchronizing?
Be your Best


Michael Farrell
http://primeservicesglobal.com/

alanjt

  • Needs a day job
  • Posts: 5352
  • Standby for witty remark...
Re: civil 3d: swapping parts not updating in data shortcuts
« Reply #11 on: December 24, 2014, 12:25:45 PM »
suspect order of operation....

part swapping, then saving, and closing source file

opening file with shortcuts present, synchronizing?
I've tried it that way, but I've also tried it having both open, saving source, then clicking the synchronize bubble.
Civil 3D 2019 ~ Windohz 7 64bit
Dropbox

alanjt

  • Needs a day job
  • Posts: 5352
  • Standby for witty remark...
Re: civil 3d: swapping parts not updating in data shortcuts
« Reply #12 on: December 29, 2014, 05:19:08 PM »
*bump*
Civil 3D 2019 ~ Windohz 7 64bit
Dropbox

mjfarrell

  • Seagull
  • Posts: 14444
  • Every Student their own Lesson
Re: civil 3d: swapping parts not updating in data shortcuts
« Reply #13 on: December 29, 2014, 05:21:43 PM »
haven't forgotten this...just finishing a large drainage area map today

will look at this in the AM Tuesday

*bump*
Be your Best


Michael Farrell
http://primeservicesglobal.com/

alanjt

  • Needs a day job
  • Posts: 5352
  • Standby for witty remark...
Re: civil 3d: swapping parts not updating in data shortcuts
« Reply #14 on: December 30, 2014, 10:23:37 AM »
haven't forgotten this...just finishing a large drainage area map today

will look at this in the AM Tuesday

*bump*
Thank you, Michael.
I wasn't being impatient. More than anything, I was bumping it in the hopes that others would see it, since I posted it right at the beginning of the holiday.
Civil 3D 2019 ~ Windohz 7 64bit
Dropbox