Author Topic: AutoCAD Mtext Formatting bug?  (Read 146 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ronjonp

  • Needs a day job
  • Posts: 6398
AutoCAD Mtext Formatting bug?
« on: November 13, 2017, 03:29:58 pm »
Can anyone else replicate this?
* Must be drawing specific .. cannot replicate in empty template. Also same behavior in 2016-2018 vanilla AutoCAD.
« Last Edit: November 13, 2017, 03:53:38 pm by ronjonp »

Windows 10 x64 - AutoCAD /C3D 2018

Custom Build PC

MSTG007

  • Water Moccasin
  • Posts: 2065
  • I can't remeber what I already asked! I need help!
Re: AutoCAD Mtext Formatting bug?
« Reply #1 on: November 13, 2017, 04:10:37 pm »
I am not getting that bug. I have not tested it in 2018.1 though.
Autodesk Infrastructure Design Suite 2017

ronjonp

  • Needs a day job
  • Posts: 6398
Re: AutoCAD Mtext Formatting bug?
« Reply #2 on: November 13, 2017, 04:15:58 pm »
I am not getting that bug. I have not tested it in 2018.1 though.
Did you try that test drawing?

Windows 10 x64 - AutoCAD /C3D 2018

Custom Build PC

MSTG007

  • Water Moccasin
  • Posts: 2065
  • I can't remeber what I already asked! I need help!
Re: AutoCAD Mtext Formatting bug?
« Reply #3 on: November 13, 2017, 04:20:30 pm »
... Bug... Up.... same thing with your drawing.
Autodesk Infrastructure Design Suite 2017

ronjonp

  • Needs a day job
  • Posts: 6398
Re: AutoCAD Mtext Formatting bug?
« Reply #4 on: November 13, 2017, 04:41:42 pm »
... Bug... Up.... same thing with your drawing.
Thanks for testing.  :)

Windows 10 x64 - AutoCAD /C3D 2018

Custom Build PC

MSTG007

  • Water Moccasin
  • Posts: 2065
  • I can't remeber what I already asked! I need help!
Re: AutoCAD Mtext Formatting bug?
« Reply #5 on: November 13, 2017, 04:46:35 pm »
dude.... its the least I can do for all the stuff you help me on. lol
Autodesk Infrastructure Design Suite 2017

steve.carson

  • Newt
  • Posts: 52
Re: AutoCAD Mtext Formatting bug?
« Reply #6 on: November 13, 2017, 05:49:24 pm »
Same result here - Civil3D 2016

HasanCAD

  • Swamp Rat
  • Posts: 1201
Re: AutoCAD Mtext Formatting bug?
« Reply #7 on: November 14, 2017, 01:26:57 am »
Same result here - CAD2014

roy_043

  • Swamp Rat
  • Posts: 1492
  • BricsCAD 16
Re: AutoCAD Mtext Formatting bug?
« Reply #8 on: November 14, 2017, 03:21:42 am »
BricsCAD does not show this bug but does report an _Audit issue related to the linetype of the entity. Maybe fixing that will also solve this bug?

Willie

  • Swamp Rat
  • Posts: 936
  • Going nowhere slowly
Re: AutoCAD Mtext Formatting bug?
« Reply #9 on: November 14, 2017, 04:07:42 am »
I also get the  {\fArial|b0|i0|c161|p34;1447'}.

You can delete it when you set the text editor to an external editor.
Soli Deo Gloria | Qui Audet Adipiscitur
Windows 8  64-bit Enterprise | Civil 3D 2015 and 2016| ArcGIS 10.1
Yogi Berra : "I'd give my right arm to be ambidextrous."

Willie

  • Swamp Rat
  • Posts: 936
  • Going nowhere slowly
Re: AutoCAD Mtext Formatting bug?
« Reply #10 on: November 14, 2017, 04:09:21 am »
If I edit the text style, it is set to Arial Greek.
Soli Deo Gloria | Qui Audet Adipiscitur
Windows 8  64-bit Enterprise | Civil 3D 2015 and 2016| ArcGIS 10.1
Yogi Berra : "I'd give my right arm to be ambidextrous."

Marc'Antonio Alessi

  • Swamp Rat
  • Posts: 736
  • Marco
Re: AutoCAD Mtext Formatting bug?
« Reply #11 on: November 14, 2017, 05:04:12 am »
Change the font BEFORE edit (tested on A2013).
Marc'Antonio Alessi http://alessi.xoom.it//alessi/  Coding manual: http://tinyurl.com/zza7ega

ronjonp

  • Needs a day job
  • Posts: 6398
Re: AutoCAD Mtext Formatting bug?
« Reply #12 on: November 14, 2017, 09:48:45 am »
BricsCAD does not show this bug but does report an _Audit issue related to the linetype of the entity. Maybe fixing that will also solve this bug?
Unfortunately no.  :(

Windows 10 x64 - AutoCAD /C3D 2018

Custom Build PC