Author Topic: Need Help with Viewports  (Read 193 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

craigr

  • Water Moccasin
  • Posts: 1903
Need Help with Viewports
« on: March 20, 2017, 12:35:45 pm »
Is there a way to copy viewport settings from one drawing to another?

As an example, zoom factor & zoom location, in relation to 0,0.
Self Taught and Still Learning!
Win7 Pro, AutCad LT  2013. Intel Xeon 8 Core 3.40GHz Processor, 8 Gig Ram, 3 LCD Monitors

Mark

  • Custom Title
  • Administrator
  • Seagull
  • Posts: 27927
Re: Need Help with Viewports
« Reply #1 on: March 20, 2017, 01:07:52 pm »
copy - paste works. :)
TheSwamp.org  (serving the CAD community since 2003)

craigr

  • Water Moccasin
  • Posts: 1903
Re: Need Help with Viewports
« Reply #2 on: March 20, 2017, 02:19:50 pm »
Cannot copy / paste viewports in LT. - I used to do that in older versions.

craigr
Self Taught and Still Learning!
Win7 Pro, AutCad LT  2013. Intel Xeon 8 Core 3.40GHz Processor, 8 Gig Ram, 3 LCD Monitors

Mark

  • Custom Title
  • Administrator
  • Seagull
  • Posts: 27927
Re: Need Help with Viewports
« Reply #3 on: March 20, 2017, 03:28:11 pm »
How about creating a template file then use LAYOUT - Template?
TheSwamp.org  (serving the CAD community since 2003)

craigr

  • Water Moccasin
  • Posts: 1903
Re: Need Help with Viewports
« Reply #4 on: March 20, 2017, 04:39:55 pm »
End of day for me, but I will play with it first thing in the morning.

Thanks
Self Taught and Still Learning!
Win7 Pro, AutCad LT  2013. Intel Xeon 8 Core 3.40GHz Processor, 8 Gig Ram, 3 LCD Monitors

T.Willey

  • Needs a day job
  • Posts: 5183
Re: Need Help with Viewports
« Reply #5 on: March 20, 2017, 06:39:44 pm »
Shooting out of the dark, but would MatchProp's work?
Tim

I don't want to ' end-up ', I want to ' become '. - Me

Please think about donating if this post helped you.

craigr

  • Water Moccasin
  • Posts: 1903
Re: Need Help with Viewports
« Reply #6 on: March 21, 2017, 08:17:46 am »
copy - paste works. :)
Dog-gone-it, I stand corrected.

Just for 'grins & giggles', I decided to try the copy / paste the viewport, and it worked fine.

I was obviously wrong, but I could've sworn that I tried it in the past and it didn't work.

Oh well, I'm glad that I tried it.

Many thanks for all of the suggestions.

craigr
Self Taught and Still Learning!
Win7 Pro, AutCad LT  2013. Intel Xeon 8 Core 3.40GHz Processor, 8 Gig Ram, 3 LCD Monitors

dgorsman

  • Water Moccasin
  • Posts: 2183
Re: Need Help with Viewports
« Reply #7 on: March 21, 2017, 11:28:27 am »
copy - paste works. :)
Dog-gone-it, I stand corrected.

Just for 'grins & giggles', I decided to try the copy / paste the viewport, and it worked fine.

I was obviously wrong, but I could've sworn that I tried it in the past and it didn't work.

Oh well, I'm glad that I tried it.

Many thanks for all of the suggestions.

craigr

"Works" may be subjective.  Copy-pasted viewports have typically been turned off and lack a viewcube.  The first is just 'meh' but I find the second really annoying when the viewing direction needs changing.
If you are going to fly by the seat of your pants, expect friction burns.

try {GreatPower;}
   catch (notResponsible)
      {NextTime(PlanAhead);}
   finally
      {MasterBasics;}