Author Topic: Acad 2014 doesn't find LTYPESHP.SHX  (Read 5146 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tedg

  • Swamp Rat
  • Posts: 790
Acad 2014 doesn't find LTYPESHP.SHX
« on: September 15, 2015, 10:42:26 am »
I don't know how long this has been a problem, but my linetypes that use LTYPESHP.SHX don't seem to find this file or the linetypes themselves have a problem.
I get a "Bad definition of FENCELINE1 at line 119 of the..." and so on all of those.


Anyone know what could be wrong?
Can anyone tell me where the LTYPESHP.SHX file is supposed to be?


I have the LTYPESHP.SHX in the support folder (and for giggles I put it in the fonts folder, but I don't think it should be there)
C:\Users\<me>\AppData\Roaming\Autodesk\AutoCAD 2014\R19.1\enu\support
and
C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD 2014\Fonts


Thoughts?


Thanks
Windows 7 Pro 64bit, AutoCAD 2017, REVIT 2017, Inventor Professional 2015

mjfarrell

  • Seagull
  • Posts: 14094
  • Every Student their own Lesson
Re: Acad 2014 doesn't find LTYPESHP.SHX
« Reply #1 on: September 15, 2015, 11:03:58 am »
C:\Users\mfarrell\AppData\Roaming\Autodesk\AutoCAD 2014\R19.1\enu\Support

check support path(s) in OPTIONS
Be your Best


Michael Farrell
http://primeservicesglobal.com/

ronjonp

  • Needs a day job
  • Posts: 6398
Re: Acad 2014 doesn't find LTYPESHP.SHX
« Reply #2 on: September 15, 2015, 11:22:43 am »
If this finds the ltypeshp.shx .. then it's probably something else throwing the error.
Code - Auto/Visual Lisp: [Select]
  1. (if (findfile "LTYPESHP.SHX")
  2.  (alert (findfile "LTYPESHP.SHX"))
  3.  (alert "Oh noes!!")
  4. )

Windows 10 x64 - AutoCAD /C3D 2018

Custom Build PC

tedg

  • Swamp Rat
  • Posts: 790
Re: Acad 2014 doesn't find LTYPESHP.SHX
« Reply #3 on: September 15, 2015, 11:27:03 am »
Thanks guys, yes, I do have that path (second in line) in my support paths, and ronjonp's code kicked back that very path.
So now what?


I don't believe I changed anything with those linetypes, I have an OOTB copy too that gives me the same error messages.
Windows 7 Pro 64bit, AutoCAD 2017, REVIT 2017, Inventor Professional 2015

ronjonp

  • Needs a day job
  • Posts: 6398
Re: Acad 2014 doesn't find LTYPESHP.SHX
« Reply #4 on: September 15, 2015, 11:49:24 am »
Maybe post a sample drawing?

Windows 10 x64 - AutoCAD /C3D 2018

Custom Build PC

tedg

  • Swamp Rat
  • Posts: 790
Re: Acad 2014 doesn't find LTYPESHP.SHX
« Reply #5 on: September 15, 2015, 12:04:42 pm »
Maybe post a sample drawing?
I had a coworker send me his acad.lin and ltypeshp.shx files and I placed them in the support folder and am getting the same issue.


Attached is a drawing and some screen shots. you'll see the fenceline1 is a dashed line without the circles for me anyway.
Windows 7 Pro 64bit, AutoCAD 2017, REVIT 2017, Inventor Professional 2015

mjfarrell

  • Seagull
  • Posts: 14094
  • Every Student their own Lesson
Re: Acad 2014 doesn't find LTYPESHP.SHX
« Reply #6 on: September 15, 2015, 12:17:10 pm »
PROBLEM IS....

LTYPESHP.shx is a shape file, not a text font file.
Be your Best


Michael Farrell
http://primeservicesglobal.com/

ronjonp

  • Needs a day job
  • Posts: 6398
Re: Acad 2014 doesn't find LTYPESHP.SHX
« Reply #7 on: September 15, 2015, 12:29:23 pm »
That file works fine for me...

Windows 10 x64 - AutoCAD /C3D 2018

Custom Build PC

tedg

  • Swamp Rat
  • Posts: 790
Re: Acad 2014 doesn't find LTYPESHP.SHX
« Reply #8 on: September 15, 2015, 12:32:34 pm »
That file works fine for me...
Ok thanks.
I tried the same files and paths that others use without an issue for them...
I made sure the support path is there,


What else in an Acad set up be causing this?


I also made sure there were no "copies" of these files anywhere else in my support paths
Windows 7 Pro 64bit, AutoCAD 2017, REVIT 2017, Inventor Professional 2015

cadtag

  • Swamp Rat
  • Posts: 1056
Re: Acad 2014 doesn't find LTYPESHP.SHX
« Reply #9 on: September 15, 2015, 02:02:37 pm »
Just for grins, can you load and use the SHAPEs via the  LOAD command for the shx, and the SHAPE command to place a named shape from it?
The only thing more dangerous to the liberty of a free people than big government is big business

huiz

  • Swamp Rat
  • Posts: 782
  • Certified Prof C3D
Re: Acad 2014 doesn't find LTYPESHP.SHX
« Reply #10 on: September 16, 2015, 02:42:34 am »
Probably the shape CIRC1 does not exist.

If someone has changed the linetype in the LIN file and added a new shape to the SHX File, both files has to be distributed. Linetypes get saved inside the drawing once they are loaded, but shapes are not.
It is better to not add shapes to a default AutoCAD SHX file, instead create a new SHX file. If you miss that file, you only get the message that the SHX could not be found, but no linetype errors.
The conclusion is justified that the initialization of the development of critical subsystem optimizes the probability of success to the development of the technical behavior over a given period.

tedg

  • Swamp Rat
  • Posts: 790
Re: Acad 2014 doesn't find LTYPESHP.SHX
« Reply #11 on: September 16, 2015, 08:42:14 am »
Just for grins, can you load and use the SHAPEs via the  LOAD command for the shx, and the SHAPE command to place a named shape from it?
Thanks cadtag.

Interesting...
It will allow me to load ltypeshp.shx, but any shape I try to place, it says "not found".
HOWEVER... if I rename that same file and load it, it WILL allow me to place a shape??


WTF?


Code: [Select]

Command: LOAD <ltypeshp.shx>
Command: SHAPE Enter shape name or [?]: circ1
Shape CIRC1 not found.


Command: LOAD <ltypeshp1.shx>
Command: SHAPE Enter shape name or [?]: circ1
Specify insertion point:
Windows 7 Pro 64bit, AutoCAD 2017, REVIT 2017, Inventor Professional 2015

ronjonp

  • Needs a day job
  • Posts: 6398
Re: Acad 2014 doesn't find LTYPESHP.SHX
« Reply #12 on: September 16, 2015, 08:54:27 am »
Shameless plug but you could just make a waaayyy cooler linetype that does not rely on shapes :)


Windows 10 x64 - AutoCAD /C3D 2018

Custom Build PC

tedg

  • Swamp Rat
  • Posts: 790
Re: Acad 2014 doesn't find LTYPESHP.SHX
« Reply #13 on: September 16, 2015, 09:04:22 am »
Shameless plug but you could just make a waaayyy cooler linetype that does not rely on shapes :)
Cool man.
I agree, I tend to use line types with standard text styles/fonts, but this is someone else's drawing, probably why I didn't have an issue until now.


An UPDATE on my last post, to hopefully help troubleshoot the actual problem..


If I keep the renamed "ltypeshp1.shx" in my support folder and change the name of that file in the Acad.lin file for the (5) line types using that file, it works!


In other words, My AutoCAD has an issue with the file name "ltypeshp.shx" not the file
Windows 7 Pro 64bit, AutoCAD 2017, REVIT 2017, Inventor Professional 2015

Krushert

  • Seagull
  • Posts: 13302
  • "GRAMR? I need no stinkin' gramr!"
Re: Acad 2014 doesn't find LTYPESHP.SHX
« Reply #14 on: September 16, 2015, 09:11:39 am »

In other words, My AutoCAD has an issue with the file name "ltypeshp.shx" not the file

I know how it feels.  I have a issue with you calling yourself a Ted.    :-P :whistling: :-D
Don't ask me questions without answers.