Author Topic: ActiveX Server returned an error  (Read 9912 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Anonymous

  • Guest
ActiveX Server returned an error
« on: December 22, 2003, 09:13:56 AM »
Hi,
As anyone of the many genius's out there explain the following:

Command: kitoX-dimtools-scale
Select dimension :; error: ActiveX Server returned an error: Error loading type
library/DLL

This not the only code that produces the same error, I suspect that some component was not loaded when Autocad was installed.
I'm running A2002 by the way. I'm sure that th solution is very simple.
Derek

Mark

  • Custom Title
  • Seagull
  • Posts: 28708
ActiveX Server returned an error
« Reply #1 on: December 22, 2003, 09:34:17 AM »
Just for the heck of it try typing in this before you run the command.
(vl-load-com)
TheSwamp.org  (serving the CAD community since 2003)

dellboy

  • Guest
ActiveX Server returned an error
« Reply #2 on: December 22, 2003, 09:51:01 AM »
Quote from: Mark Thomas
Just for the heck of it try typing in this before you run the command.
(vl-load-com)

Mike,
Tried that but with no success.
Derek

Mark

  • Custom Title
  • Seagull
  • Posts: 28708
ActiveX Server returned an error
« Reply #3 on: December 22, 2003, 09:58:44 AM »
I would try contacting the author of the software. He can probably fix it, or tell you how real quick.
vg_AT_kitox.com
TheSwamp.org  (serving the CAD community since 2003)

dellboy

  • Guest
ActiveX Server returned an error
« Reply #4 on: December 22, 2003, 10:46:33 AM »
Mike,
I've already contacted him and he's as lost as me.
The puzzle is it only happens to some of the routines, the others work fine. The same problem occurs in say Express Tools, one or two commands don't work the rest do, snd of ccourse Sods Law says thet the one you want to use won't.
Derek

daron

  • Guest
ActiveX Server returned an error
« Reply #5 on: December 22, 2003, 11:36:35 AM »
Well, first of all lisp is having trouble loading a typelibrary and a certain dll file. Do you have the source code or is it all compiled? If you have it, can you post it, so we could at least have some idea of what types are being called? If it is only calling the ActiveX model, there might be a problem with your installation. Try repairing the acad install through add/remove programs.

Keith™

  • Villiage Idiot
  • Seagull
  • Posts: 16867
  • Superior Stupidity at its best
ActiveX Server returned an error
« Reply #6 on: December 22, 2003, 01:42:30 PM »
The VLisp extensions require the loading of the type libraries for VBA. If you do not have the VBA option installed, you will not be able to use VLisp unless you specifically extract the type library to the support path.
Another reason could be that there are too many support paths listed in the support search folder, and those required to operate AutoCAD cannot exceed the maximum string length for a registry entry, otherwise the operating system will truncate the entry.
I have seen that where the files were indeed installed, but because the user added so many paths to the support search AutoCAD could not find critical files. It is a limitation with the registry and should not be viewed as an AutoCAD bug.

See this link for more detail.
Proud provider of opinion and arrogance since November 22, 2003 at 09:35:31 am
CadJockey Militia Field Marshal

Find me on https://parler.com @kblackie

Craig

  • Guest
ActiveX Server returned an error
« Reply #7 on: December 22, 2003, 01:51:06 PM »
:o  Mike???  :lol:

daron

  • Guest
ActiveX Server returned an error
« Reply #8 on: December 22, 2003, 03:35:03 PM »
I think he means Mark.

Craig

  • Guest
ActiveX Server returned an error
« Reply #9 on: December 22, 2003, 04:52:29 PM »
Oh, I know. It's the holidays and I'm in a festive *drunk* mood. I was just having fun with Derek. You know how it is when you're at a party or a gathering and you  introduce yourself to someone and they continue to call you the wrong name the entire party. I find it really funny.  :lol:  :lol:  :lol:

hmmmm...not that I've ever done that  :oops:

dellboy

  • Guest
Attechements
« Reply #10 on: December 30, 2003, 06:02:48 AM »
Happy New Year everyone.
Well I've got the code, if only I could send it someone. How do I send it, can't find a way to attach the file.
One interesting avenue is the support file refs, I do have one or two, I will look at reducing them.

Derek

Keith™

  • Villiage Idiot
  • Seagull
  • Posts: 16867
  • Superior Stupidity at its best
ActiveX Server returned an error
« Reply #11 on: December 30, 2003, 07:32:33 AM »
Derek, you can upload the code in the lilly pond. To do this go here and create a "dellboy" folder, then upload the file to your folder, then we can all get to it to help you diagnose the problem.
Proud provider of opinion and arrogance since November 22, 2003 at 09:35:31 am
CadJockey Militia Field Marshal

Find me on https://parler.com @kblackie

SMadsen

  • Guest
ActiveX Server returned an error
« Reply #12 on: December 30, 2003, 07:38:48 AM »
If you have the source code, and assuming it is AutoLISP code, there is perhaps a quicker way to get to know more about the error.
If you are not familiar with the VLIDE then don't worry. Just follow the steps below. If you don't have the source code and/or it is not AutoLISP code, then disregard the following.

1. Type VLIDE at the command line. This will bring up the Visual LISP editor.
2. Go to the Debug menu and see if the item "Break On Error" is checked. If not, select it to check it.
3. Leave the Visual LISP editor open and switch to AutoCAD.
4. Call the offending command.
5. On error, switch to the VLIDE editor.
6. In the editor, go to the Debug menu and choose "Last Break Source", or hit Ctrl-F9. This should bring up the code and locate the error within the code.
7. If no. 6 succeeded, copy the offending code to the forum and we'll take a look at it.
8. If no go at no. 6, we'll need more to go with.

dellboy

  • Guest
Lily pond
« Reply #13 on: December 31, 2003, 07:43:19 AM »
I've looked round and can't find the Lily Pond. How do I get there from the forums.
Derek

Keith™

  • Villiage Idiot
  • Seagull
  • Posts: 16867
  • Superior Stupidity at its best
ActiveX Server returned an error
« Reply #14 on: December 31, 2003, 07:50:20 AM »
Click on the link in my previous post or click here
Proud provider of opinion and arrogance since November 22, 2003 at 09:35:31 am
CadJockey Militia Field Marshal

Find me on https://parler.com @kblackie