Author Topic: Lisp routine to change layers - how can I get choice of target layer?  (Read 10563 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kerry

  • Mesozoic relic
  • Seagull
  • Posts: 11653
  • class keyThumper<T>:ILazy<T>

perhaps, but I wasn't responding to the OP.  :|

it was related to the statement that 'There's too much to remember'
Perfection is not optional.
Everything will work just as you expect it to, unless your expectations are incorrect.
Discipline: None at all.

--> Donate to theSwamp<--

Lee Mac

  • Seagull
  • Posts: 11665
  • AutoCAD 2015 Windows 7 London, England
No worries  :-)

memerson

  • Guest
Thanks Guys - I now have a routine that does what is required! 
Your help is/was appreciated.

One day I wonder if it might be upgraded to a dialogue box where I can click on a Layer Name drop down list???
But I'm just getting greedy. It aint broke, so . . .

Thanks again - you guys ROCK!  :mrgreen:

alanjt

  • Needs a day job
  • Posts: 5308
  • Standby for witty remark...
DosLib has a few list box options. Could fill in the gaps while you're starting out.
Civil 3D 2013 ~ Windohz 7 64bit
Dropbox

Hangman

  • Swamp Rat
  • Posts: 553
Why not allow the user to pick an entity on that layer instead of typing?
 ...

What if the layer doesn't exist ??  Another words, the user wants to add a block to a layer that is not yet there.  I've run into this quite a few times when editing an existing drawing.
< ... >
There's too much to remember. 

In that case, just use the built-in LAYMCH command  ... no headaches !!!


Now see Kerry, there's one more thing to remember danged'it all !!  :-D
Hangman  8)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Drafting Board, Mechanical Arm, KOH-I-NOOR 0.7mm
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Paulvth

  • Mosquito
  • Posts: 1
Re: Lisp routine to change layers - how can I get choice of target layer?
« Reply #20 on: January 12, 2017, 02:23:26 am »
Hey guys,

I'm all new to lisp commands but really need a favor

I'm using layer translator to convert all layers conaining
"*DIM" to layer  0"
"*BAS" to layer "basewall"
"*EQP" to layer "equipment"
etc. etc. etc.

is it possible to create a lisp, because i have over 100 drawings to do....
i don't won't to open laytr every time and type all the "*xxx" and select the new layer from my .dws file...
every drawing has different layer names but the layers contain the letters "*DIM"  /*BAS" "*XXX"

thanks for help in advance!!!

lamarn

  • Swamp Rat
  • Posts: 514
Re: Lisp routine to change layers - how can I get choice of target layer?
« Reply #21 on: January 12, 2017, 03:23:25 am »
I would consider this lisp/script generator..

http://www.lee-mac.com/scriptwriter.html
Design is something you should do with both hands. My 2d hand , my 3d hand ..