TheSwamp

Code Red => Dynamo => Topic started by: mailmaverick on May 07, 2020, 03:46:31 AM

Title: Create Pressure Pipe Network Civil 3D
Post by: mailmaverick on May 07, 2020, 03:46:31 AM
Hi,
How to create pressure pipe network in Civil 3D using programming.
I searched on internet and found tools only to access its features but I want to create it from scratch using programming.
Not able to find its commands or API. Kindly help.
Thanks.
Title: Re: Create Pressure Pipe Network Civil 3D
Post by: huiz on May 07, 2020, 08:01:56 AM
As far as I know there is no API to create it, only read properties. Maybe in C3D 2021 but I am not sure.
Title: Re: Create Pressure Pipe Network Civil 3D
Post by: SlickRicky on December 26, 2020, 01:16:15 PM
Try using the UI - That's what it's there for. :idea:
Title: Re: Create Pressure Pipe Network Civil 3D
Post by: HOSNEYALAA on July 06, 2021, 04:44:49 PM
Try this
Title: Re: Create Pressure Pipe Network Civil 3D
Post by: Jeff_M on July 07, 2021, 12:08:08 PM
Hi,
How to create pressure pipe network in Civil 3D using programming.
I searched on internet and found tools only to access its features but I want to create it from scratch using programming.
Not able to find its commands or API. Kindly help.
Thanks.
Have a look in the C3D Customization forum for many posts regarding pressure pipe networks. This is a good thread there: https://forums.autodesk.com/t5/civil-3d-customization/pressure-network-parts-lists-get-pressurepartsize-using-net/m-p/10184410#M19716 (https://forums.autodesk.com/t5/civil-3d-customization/pressure-network-parts-lists-get-pressurepartsize-using-net/m-p/10184410#M19716) The current state of the API (C3D 2021 and newer, or older with some trickery I show in that thread) is that you can create the network and add pipes. However, fittings and appurtenances cannot be created.