Author Topic: Ditto tool insight  (Read 1708 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ScottMC

  • Newt
  • Posts: 191
Ditto tool insight
« on: November 26, 2023, 09:40:47 PM »
Has anyone ever been able to get Ditto clipboard manager for pasting previous copies of objects to work?
I've searched for a while but haven't found a working way yet. Thanks

d2010

  • Bull Frog
  • Posts: 322
Re: Ditto tool insight
« Reply #1 on: November 27, 2023, 01:42:12 AM »
You search the source of it
https://github.com/sabrogden/Ditto/tree/master

But I don'`t may do not work with last version of Acad2023?

ScottMC

  • Newt
  • Posts: 191
Re: Ditto tool insight
« Reply #2 on: November 27, 2023, 02:42:11 PM »
upgraded my Ditto but I've never had/won't miss
pasting from it. If needed, guess I'll just drag-n-drop
from temp folder A$ block(s)..
another, never.had, obsticle..  :smack:

ribarm

  • Gator
  • Posts: 3185
  • Marko Ribar, architect
Re: Ditto tool insight
« Reply #3 on: November 27, 2023, 02:56:03 PM »
Are you asking for clipboard data and pasting them if there were more copy clipboard ctrl+C...
If so, then just use win key + V and search through small dialog box to paste correct data...
Marko Ribar, d.i.a. (graduated engineer of architecture)

:)

M.R. on Youtube

ScottMC

  • Newt
  • Posts: 191
Re: Ditto tool insight
« Reply #4 on: November 27, 2023, 04:35:53 PM »
Data or text are not a conflict. It's the limits of Ditto as the last entity/object copy works, but when I paste another file from a previous entity copy, the AutoCAD 'OLE' alert pops up and refuses the copy to paste. Must be Ditto doesn't keep all that's needed. As mentioned, the alternate solution is my temp folder, which saves copies and I can d&d/paste and explode them as original. Are there any other clipboard manager users with info?? Thanks Marco.

danAllen

  • Newt
  • Posts: 130
Re: Ditto tool insight
« Reply #5 on: November 27, 2023, 05:26:33 PM »
I did not know about Win+V, been using CopyQ (https://hluk.github.io/CopyQ/). Both have problem of clipboard history CAD paste coming in as OLE. I'm using Bricscad v15, and when I copy a large amount of data, Briscad creates a locked .tmp file. I think that is used to paste the CAD entities, and is not accessible to standard cipboard OS tools.