Author Topic: Trim Hatch By Layer  (Read 1261 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

manivanchi

  • Mosquito
  • Posts: 12
Trim Hatch By Layer
« on: May 09, 2017, 07:50:45 AM »
Can Anyone help me to the following issue.

I wants to trim the hatches by select multiple object or a Layer. (Like Clip Feature in Arcgis)

I have more than 10000 hatches with inside island polygon. Now I wants to trim All the hatches with the Island polygon in one shot.

Please help me in this regards.

Thanks & regards,

Manikandan

Master_Shake

  • Swamp Rat
  • Posts: 1447
Re: Trim Hatch By Layer
« Reply #1 on: May 09, 2017, 08:25:31 AM »
Trimming 10,000 hatch entities is going to kill AutoCAD.

manivanchi

  • Mosquito
  • Posts: 12
Re: Trim Hatch By Layer
« Reply #2 on: May 09, 2017, 11:40:57 PM »
ie there any solution for this?

ronjonp

  • Needs a day job
  • Posts: 7423
Re: Trim Hatch By Layer
« Reply #3 on: May 10, 2017, 12:03:14 AM »
Post a sample drawing.

Windows 11 x64 - AutoCAD /C3D 2022

Custom Build PC

manivanchi

  • Mosquito
  • Posts: 12
Re: Trim Hatch By Layer
« Reply #4 on: May 10, 2017, 03:08:59 AM »
In the attachment wherever tree boundaries are there those places manually trimmed the hatch.

What I want is in one shot i wants to trim all the island polygon in the hatch.

ronjonp

  • Needs a day job
  • Posts: 7423
Re: Trim Hatch By Layer
« Reply #5 on: May 10, 2017, 09:35:28 AM »
If this is merely for graphics, I'd apply a solid hatch to each tree boundary & change the layer to color 255,255,255. Then you'll get a mask that blocks out the underlying hatch.

Windows 11 x64 - AutoCAD /C3D 2022

Custom Build PC

ahsattarian

  • Newt
  • Posts: 89
Re: Trim Hatch By Layer
« Reply #6 on: December 02, 2021, 12:24:33 AM »
Please Check if this file is what u need, then I offer you the code used in its creation   :