Author Topic: How do you get an Acad.DLL to show a custom popup window?  (Read 1254 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

BazzaCAD

  • Bull Frog
  • Posts: 269
  • Cylons will kill you
How do you get an Acad.DLL to show a custom popup window?
« on: February 08, 2007, 03:07:58 PM »
I wont to have an Acad .NET dll show this custom popup window.
I can get it to work with a standalone .EXE, but I can't finger out how to get it
to work as an Acad DLL
Any ideas, I'm using the VB example from this link?

http://www.codeproject.com/cs/miscctrl/taskbarnotifier.asp

thx for any help.
Barry

a.k.a. Barry Ralphs

BazzaCAD

  • Bull Frog
  • Posts: 269
  • Cylons will kill you
Re: How do you get an Acad.DLL to show a custom popup window?
« Reply #1 on: February 08, 2007, 03:11:48 PM »
Also not that this example code is 100% .net managed code.
And the line of code that it's crashing on is the Show method:

Code: [Select]
   
        With taskbarNotifier2
            .CloseButtonClickEnabled = True
            .TitleClickEnabled = False
            .TextClickEnabled = True
            .DrawTextFocusRect = False
            .KeepVisibleOnMouseOver = True
            .ReShowOnMouseOver = True
            .Show("Test", _
                  "This is a test", _
                  Integer.Parse("500"), _
                  Integer.Parse("3000"), _
                  Integer.Parse("500"))
        End With
a.k.a. Barry Ralphs

BazzaCAD

  • Bull Frog
  • Posts: 269
  • Cylons will kill you
Re: How do you get an Acad.DLL to show a custom popup window?
« Reply #2 on: February 09, 2007, 02:08:26 PM »
Really no one can help?
I thought this would be easy since it's all .net code and not COM stuff....
a.k.a. Barry Ralphs

CmdrDuh

  • Automatic Duh Generator
  • King Gator
  • Posts: 4039
Re: How do you get an Acad.DLL to show a custom popup window?
« Reply #3 on: February 09, 2007, 02:48:29 PM »
VB.net ?  I dont know if anyone is doing VB.Net or just C#
Everyone has a photographic memory, Some just don't have film.
They say money can't buy happiness, but it can buy Bacon and that's a close second

BazzaCAD

  • Bull Frog
  • Posts: 269
  • Cylons will kill you
Re: How do you get an Acad.DLL to show a custom popup window?
« Reply #4 on: February 09, 2007, 02:59:51 PM »
OK maybe I'll try to figure out how to do it in C#.NET There is C# example code also.
But I still have the same prob. How do I convert the following line of code so Acad can show the user form?

taskbarNotifier1.Show(textBoxTitle.Text,textBoxContent.Text,Int32.Parse(textBoxDelayShowing.Text),Int32.Parse(textBoxDelayStaying.Text),Int32.Parse(textBoxDelayHiding.Text));

Maybe I'll post in the .NET forum, but I don't' wont to get flamed for double posting again....
a.k.a. Barry Ralphs

Guest

  • Guest
Re: How do you get an Acad.DLL to show a custom popup window?
« Reply #5 on: February 09, 2007, 03:13:52 PM »
Here's a DLL that I lifted from PlanetSourceCode.com a little while back.  I've also included a simple DVB that shows how to run it.  Hope you can use it.

BazzaCAD

  • Bull Frog
  • Posts: 269
  • Cylons will kill you
Re: How do you get an Acad.DLL to show a custom popup window?
« Reply #6 on: February 09, 2007, 03:42:14 PM »
Cool thx, I'll give it a try.
It looks like the main think here is the CreateObject() function, which Creates and returns a reference to a COM object. So it will work with the COM .DLL you sent, but I don't think it will work for my .NET manager popup example code ;-(
a.k.a. Barry Ralphs